Afbeeldingen

Componiste Rieteke Hölscher

Op dinsdag 11 maart jl was ik naar een concert in het Utrechts Conservatorium met composities van leerlingen van docenten Caroline Ansink en Jeroen D’hoe.
Het was een gevarieerd programma, uiteenlopend van stukken voor vier celli tot koorwerken en zelfs stukken voor Piano en iPad. Ik kwam eigelijk vooral voor Rieteke Hölscher, mijn oud-studiegenote piano van het Hilversums conservatorium. Rieteke heeft in compositie ook een late liefde gevonden. Zij speelde een prachtige ‘Inside Out’ blues in opdracht van Marcel Worms, gevolgd door een koorwerk ‘Maria Magdalena’ uitgevoerd door de Utrechtse Studenten Cantorij olv Fokko Oldenhuis. Ik doe het programma hieronder als link.

Grappig was dat docenten Caroline Ansink en Jeroen D’hoe precies achter ons zaten (ik zat naast violiste Coby, een bekende van Rieteke die ik daar ontmoette) en na elk uitgevoerd stuk op duidelijk verstaanbare fluistertoon met elkaar discussiëerden over de vorderingen van de betreffende componist. Bij sommigen pakte dit beter uit dan bij anderen. Vooral Jeroen D’hoe was erg op dreef, wat misschien meehielp was zijn prachtige Vlaamse tongval waardoor alles nog duidelijker verstaanbaar werd.

Utrechts conservatorium programmaProgramma 11 maart 2014

Rieteke Hölscher
Rieteke Hölscher

Inside Out was een prachtige blues, met verrassende wendingen en stemmingen. Af en toe lekker heftig, eindigt het bijna vragend. Volgens mij ook een lekker stuk om te spelen.

Rieteke gaf nog een mooie toelichting over het gedicht van dichteres Maria Tesselschade waarin zij een eerbetoon brengt aan de de vaak verguisde Maria Magdalena. Die kun je lezen door op onderstaande link te klikken.

Toelichting Rieteke

Utrechtse Studenten Cantorij olv Fokko Oldenhuis
Utrechtse Studenten Cantorij olv Fokko Oldenhuis

Kort verslag Splendor Parade in Muziekgebouw aan het IJ.

Gister geweldige parade van Splendor.
Prachtig voorprogramma in de Kleine Zaal met Debussy door Joris van Rijn en Daria van der Bercken. Helaas slecht hoorbaar op de achterste rij (staanplaatsen) vanwege geluid van beneden.
Hoofdprogramma zeer gevarieerd, van Purcell tot hardrock. Afsluiting met Bolero door alle muzikanten (ook de kinderen van de Klankspeeltuin).
Bewonderenswaardig en inspirerend: hoe muzikanten en kunstenaars van verschillende disciplines gezamenlijk tot zoiets moois kunnen komen. Het spettert en het bruist.

Muzikanten voor aanvang van het concert
Muzikanten voor aanvang van het concert
Muziek & tapdans in de Grote Zaal
Muziek & tapdans in de Grote Zaal
Gaia en Rosa waren ook naar het concert in de Grote Zaal
Gaia en Rosa waren ook naar het concert in de Grote Zaal