Pianotrio project

Pianoleerlingen in Amsterdam van Jana Neplechovitsj en mij zijn momenteel aan het oefenen voor het Pianotrio project waarvoor ik onlangs vijf trio’s heb geschreven. Viooldocenten Monique Cornelissen en Coutier Rademaker gaan met hun leerlingen de trio’s instuderen. Cellodocenten Medea Weertman en Brendan Conroy sluiten zich hier hopelijk bij aan. Deze trio’s zijn bedoeld voor kinderen die vanaf ongeveer een jaar les hebben.

Cover boekje
Cover boekje

Alle kinderen gaan hun partij eerst heeeel goed instuderen, hopelijk kunnen de docenten de pianopartij en de vioolpartij tijdens de les alvast een beetje meespelen. Het idee is dat de kinderen dan af en toe in elkaars les “te gast” zijn om het samen in te studeren en tijdens een concert uit te voeren. Het vormt hopelijk een stimulans om vaker samen te spelen, en bovendien in een bezetting waarvoor eigenlijk voornamelijk zeer moeilijk stukken zijn geschreven! Want concerttrio’s voor kinderen die een jaar les hebben, zijn er eigenlijk nauwelijks ..

Dit is het schema van de stukken die ik in Amsterdam aan mijn leerlingen heb verstrekt:

Pianotrios verdeling partijen

In Almere bij CKVA (Coöperatie Kunstzinnige Vorming Almere) zijn viool-, cello- en pianoleerlingen er ook mee bezig, onder leiding van viooldocenten Harry Vogel, Giovanna di Presco en cellodocente Florien Hamer.

Het boekje is te bestellen door 18 euro over te maken (15 euro boekje, 3 euro portokosten) naar:

NL26INGB0003538306 t.n.v. Heleen Verleur, Amsterdam. O.v.v.: Boekje Pianotrio’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *