Sakura video recording 5th of October 2014

Here you can find the video recording of the premiere of the Sakura Variations, a piece specially composed for the National Suzuki Day on the 5th of October (by me). Sakura (parts) Youtube It is not the whole piece, only parts, because sometimes the technical quality was not good enough (it was just a simple video recorder) or surrounding noises were too loud (150 children can make a lot of sound ;-)) From all over the country hundred and fifty children came to Zeist to rehearse the piece, for many of them it was their first time playing Sakura together with all instruments. Of course this was a big challenge, also for me because it was the first time I was conducting an orchestra! Like my father said: “You must be a little crazy to do something like that!” I think we can say that we succeeded, and of course I hope that the music will grow when we perform it another time. The rest of the day there was a beautiful pupils concert, and there were many interesting workshops.

Anyone who recognizes himself on the video or the photos and doesn’t like to be there, please tell me and I will remove this scene!

Alyssa en Bintang vlak voor het concert
Alyssa and Bintang just before the concert (all photos made by Kaspar Jansen)

Hierbij de videoregistratie van de premiere van de Sakura Variaties, het stuk dat speciaal is geschreven voor de Nationale Suzuki Dag op 5 oktober. Sakura (parts) Youtube
Het zijn slechts gedeelten, soms was de kwaliteit van de opname niet goed genoeg (het was maar een simpele videocamera) soms was het omgevingsgeluid te sterk (150 kinderen kunnen een hoop geluid produceren ;-)). Vanuit het hele land kwamen honderdvijftig kinderen naar Zeist om Sakura te repeteren, voor de meesten van hen was het de eerste keer dat ze Sakura samen speelden met alle instrumenten. Dit was natuurlijk een geweldige uitdaging, ook voor mij omdat het de eerste keer was dat ik voor een orkest stond! Zoals mijn vader zei: “Je moet er wel een beetje gek voor zijn om dit te doen.” Ik denk dat we wel geslaagd zijn om het stuk uit te voeren, natuurlijk hoop ik dat de muziek nog meer zal groeien als we het stuk een volgende keer uitvoeren. Verder was er die dag nog een prachtig leerlingenconcert, en er waren diverse interessante workshops.

The huge orchestra
The huge orchestra of 150 children conducted by Heleen
Nora and Vincent very concentrated
Nora and Vincent very concentrated
Alyssa enjoying herself
Alyssa enjoying herself
Heleen after the concert
Heleen after the concert (photos by Kaspar Jansen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *