Twaalf dansen met improvisatie

‘Twaalf dansen’ voor vier handen piano: een Oegandese dans, een dans à la Dave Brubeck, een Tango, een Boogie-Woogie, een Gnossienne, een Klompendans, een Egyptische mummie dans, een Spaanse dans, een Bourree, een Sarabande, een Menuet en een Tarantella. Met middenin elke dans een improvisatie.

Een aantal ervan kun je ook beluisteren via: http://www.heleenverleur.org/2021/03/22/dansen-in-gent/

De moeilijkheidsgraad is wisselend, van eenvoudig tot gemiddeld. In de ‘ossia’ (de kleinere notenbalken) staan eenvoudiger improvisatietonen. Met de gegeven improvisatietonen kun je zelf iets bedenken. Maar je kunt ook kiezen voor een moeilijker toonladder of akkoord tijdens je improvisatie. Of gewoon helemaal losgaan en je niet meer houden aan de regels: experimenteren is belangrijk tijdens improviseren. Zolang je maar goed luistert naar jezelf en naar de ander! De partijen kunnen zowel op één als op twee piano’s gespeeld worden.

Het leukst is om -zo mogelijk- allebei de partijen in te studeren, zodat je zowel de ondersteunende als de improviserende rol kunt hebben. Indien de uitgeschreven partijen nog te moeilijk zijn, kun je ervoor kiezen alleen de improvisatie te doen. Je laat dan gewoon je docent de andere partij spelen!

Over de auteur

Meer info http://www.heleenverleur.org

Over de tekenaar

Meer info http://www.vaneijck.org

Het boek is te bestellen bij

Binnenkant Muziek Amsterdam (www.heleenverleur.org)

Het kost €15,- plus portokosten. Stuur een mail naar:

heleen.verleur@xs4all.nl

Voorbeeld van de vijfde dans (piano 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *