Chopin & Sand bij Aprilfeesten 2019

Vandaag om 14 uur deed ik de helft van mijn voorstelling Chopin en George Sand in de ‘Club de Ville’ tijdens de Aprilfeesten. Gelukkig lukte het weer om een kind te charteren voor het draaien van het speeldoosje, altijd een spannend moment! De soundcheck was ook interessant, uiteindelijk had in een opstelling met drie microfoons: één bij de standaard, voor als ik moest praten én spelen, één voor de vleugel voor als ik het publiek staande toesprak, en één in de vleugel, een voortreffelijke Yamaha C3. Wat was ik blij met dit prachtige instrument! Wat heerlijk om op zo’n fijne vleugel te kunnen spelen. En wat een goede organisator en geluidsman is Hector Wijnbergen. Zijn heel jonge dochtertje was duidelijk ook zeer geraakt door de muziek. Het is wel heel anders om ‘buiten te spelen’, gelukkig had ik wasknijpers voor de bladmuziek en die had ik nodig ook! Ook waren er om mij heen wel wat bijgeluiden, maar dat maakte verder niet veel uit. Het was een genot om op te treden. Het na mij komende
Elias kwartet speelde ook de sterren van de hemel met Mozart en Haydn.

Nazit met Jan Sierhuis
Nazit met Jan Sierhuis – foto Jan van Eijck
De reacties van het publiek waren heel fijn, wat ook erg leuk was om diverse bekenden in het publiek te zien, zoals natuurlijk mijn eigen lieve man, Jan van Eijck, die het gebeuren ook nog filmde. Mede-Binnenkant-bewoonster Carry Bennink, die mijn act heeft voorgesteld aan de organisatie, zat op de eerste rij. Maar ik zag ook Dick Bakkum, mijn spinet-bouwende buurman van verderop, violist Michiel Commandeur, pianiste/akkordeoniste Renate Jörg, pianiste Jacqueline Smit en dan nog de over dan 90-jarige kunstschilder Jan Sierhuis, die momenteel in de Flesseman woont. Met hem dronk ik na afloop nog een gezellig biertje.. en hij een wijntje. Jan Sierhuis is een groot muziekliefhebber, hij heeft ook zelf veel gespeeld vroeger, met name Flamenco gitaar en piano. In het komende nummer van OpNieuw komt een interview met hem, door ondergetekende.

Nog even napraten ..
Nog even napraten .. – foto Jan van Eijck
In de kleedkamer van de Club de Ville
In de kleedkamer van de Club de Ville
Het Elias kwartet
Het Elias kwartet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *