Zingen in de klas

Vandaag heb ik een muziekles verzorgd op de LUCA Praktijkschool in Amsterdam Oost. Bij deze les zaten leerlingen van mijn zus, Saskia, en ook nog leerlingen van een andere groep. Op deze school zitten veel kinderen en adolescenten uit verschillende landen: Eritrea, Gambia, Ghana, Iran.. en nog veel meer.
Sommige kinderen zijn hier nog maar een maand, anderen al een paar jaar. Sommige spreken al Nederlands, maar heel veel kinderen nog niet. De leeftijden variƫren van (schatting) 12 tot 18 jaar. Er waren ongeveer 26 kinderen.

Na de les
Na de les
Het viel me op dat iedereen zeer beleefd was: bij binnenkomst kreeg ik van bijna alle aanwezigen een hand. De sfeer was goed, en rustig. De kinderen waren aandachtig. We begonnen met een voorstellingsrondje, waarbij iedereen zijn naam zei en waar hij of zij vandaag kwam.
We hebben onder meer de volgende liedjes gedaan:

En we gaan nog niet naar huis. Hier moest ik wel ineens denken sommige kinderen die gevlucht zijn. Die gaan misschien wel nooit meer naar huis! Ik hoop maar dat dit niet teveel beladen was.
Brand in Mokum. We hebben dit zelfs in canon gezongen met twee groepen. Het lukte steeds beter.
In Holland staat een huis. Aan het eind mochten ze zelf nieuwe coupletten bedenken, met behulp van de woorden en begrippen die aan de muur hingen..
Aan de Amsterdamse grachten. Vooral het couplet was een beetje moeilijk, maar het refein ging heel goed!
Ai ai Olga.. hier begon iedereen spontaan mee te klappen. Dit succesnummer hebben we nog een paar keer herhaald, waarbij het steeds sneller werd en iedereen lekker loskwam.

Helaas mag ik niet de groepsfoto op internet zetten, heb ik beloofd. Hierbij dus alleen een stukje van mezelf met de groep aan het eind, maar dan zonder de groep. Dus alleen mezelf en de akkordeon. En zus Saskia. šŸ˜‰
Na afloop ging ik nog gezellig even lunchen met de docenten. Het was een geslaagde ochtend.

Zus Saskia
Zus Saskia

LUCA Praktijkschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *