Rustende arm traint gratis mee

In de Suzuki-methode (in dit geval voor piano) begin je je technische training met alleen de rechterhand. Dit is omdat er (zeker voor 3 en 4-jarigen) zoveel dingen zijn om aan te denken: je houding, je pols, hoe je je vingers beweegt, ontspanning, toonvorming, enz. dat het geen goed idee zou zijn om meteen met twee handen te beginnen. Dit zou ten koste gaan van de kwaliteit van de klank. Ongeveer halverwege boek 1 gaat de linkerhand ook de Twinkles oefenen. Het bijzondere is, dat de linkerhand dan al schijnt te “weten” wat hij moet doen. Hierover is nu een artikel verschenen dat van de week in NRC stond.

Ik voeg het hierbij. Het stuk over de spiegel doen “wij” Suzuki docenten misschien niet.. šŸ˜‰ maar wie weet komt dat nog.

Artikel NRC
Artikel NRC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *