Zoom online pianolessen (6)

Online aan het werk
Online aan het werk

Al mijn leerlingen, zowel uit Almere als Amsterdam, heb ik de afgelopen weken online lesgegeven. Het had even wat voeten in aarde om alles technisch rond te krijgen. En telkens weer kom je voor verrassingen te staan: de ene week heb je via Zoom een geweldige verbinding, de week daarna ineens niet meer. Schakel je over op WhatsApp (de minste kwaliteit) blijkt dat ineens juist super helder en goed te klinken! Sluit je een mooie soundbar aan op je McBookAir voor een beter geluid waarmee je helemaal gelukkig bent, blijkt de leerling alles ineens anderhalve seconde later te horen vanwege de Bluetooth vertraging. Kortom: gek werd ik, vooral van de techniek, in die eerste weken. Inmiddels ben ik al blij als er niks hapert, en wat mij vooral blij maakt is de fijne verstandhouding met de leerling. Met één leerlinge van me, vandaag, kon ik via Zoom niet verbinden. WhatsApp was de enige optie. Haar grote glimlach, aan het begin, maakte alles goed, toen we eindelijk connectie hadden. Aan het eind van de les toonde ik haar een arrangement van River Flows In You, origineel in A maar ik had het ff naar C getransponeerd (lekker geen verhogingen) en vroeg haar moeder dit te printen. Helaas hadden ze geen printer, ze konden wel later in de week printen. Eerst deden we stukjes voorspelen/naspelen.Wat voor een groot deel werkte. Maar bij de linkerhand was dit lastiger. Dus ik zette mijn mobiel op ‘omgekeerd’ en richtte op de bladmuziek in mijn kamer: ze speelde van het scherm in één keer alle maten waar ik mijn mobiel op richtte. Dat zijn van die wondertjes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *