In flow zijn met lesgeven (1)

Heerlijk: ik heb zeer diverse, gemotiveerde leerlingen. Ene moment werken aan een Fantaisie-Impromptu van Chopin. Ander moment samen werken aan een nieuwe compositie. Of een Iers klinkend stuk schrijven voor leerlinge en vriendinnetje die hiermee samen gaan scoren bij concertjes. Heb je niet geoefend? Hoe doe je dat eigenlijk, oefenen? Zullen we daarna samen wat improviseren? Tango schrijven voor iemand die tango danst. Dan weer uitleggen met stickers aan een vijfjarige wat die rare zwarte bolletjes in die vijfstrepige balk met de toetsen te maken hebben .. en zien dat het muntje valt! (we halen elke week een stickertje weg). Er zijn mensen die denken dat het vooral een uitdaging is om les te geven aan leerlingen die technisch ingewikkelde stukken spelen. Best leuk is dat, af en toe. Maar minstens zo leuk is het plezier op de snoet van een beginnertje. Samen dansen op muziek. In flow zijn. Leven! Ik schrijf dit overigens niet om leerlingen te werven, mijn rooster is al vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *