Vrije Geluiden/VPRO

Vanochtend werd ik geinterviewd door Melchior Huurdeman van de VPRO (Vrije Geluiden, Componistenkamer enz.) over mijn bijdrage aan https://nl.wikipedia.org/wiki/24preludia Het is voor een podcast die op dit moment bezig is. Ik denk dat mijn bijdrage op zijn vroegst volgende week dinsdag gepubliceerd zal zijn: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/bach-en-nu/id1605768971

We hadden een interessant gesprek over hoe het allemaal is begonnen. Met name dat ik een periode “in de stijl van” Bach, Mozart, Beethoven, Schubert e.d. heb gecomponeerd, om mij het vak eigen te maken.

Melchior was geïnteresseerd in mijn vroege composities. Ik heb ze weer opgedoken in mijn Itunes bibliotheek, en was best verrast ze na zo’n tijd (2002) terug te horen. In maart 2002 had ik een uitvoering van het grootste gedeelte van mijn werken tot dan toe, in het Bethaniënklooster (zie foto boven) in het hartje van Amsterdam. Ps zo superjammer dat deze prachtige concertplek verloren is gegaan voor concerten! Er zitten nu dure woningen in. Het was een unieke plek.

In november 2002 beviel ik van onze tweeling. Daarna ben ik pas goed op dreef gekomen met componeren, en is het ook een beetje een andere kant op gegaan (van tonaal naar minder tonaal naar weer iets meer tonaal maar niet teveel ;))

Maar goed: door dit interview ging ik weer even luisteren naar de opnames van toen. Wat geweldig om terug te horen. Het enthousiasme was toen al duidelijk te horen. Het is een beetje zoals Mondriaan die eerst echte bomen schilderde, terwijl het daarna blokjes werden. Toch kun je de bomen niet overslaan.

Trio No 1 part 2 Scherzando (2001)
Trio No 1 part 3 Andante Moderato (2001)
Trio No 1 part 4 Finale-Vivace (2001)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *