Skypelessen piano vanwege corona

Op vrijdag 13 maart (let op de datum!) kregen alle docenten van de Coöperatie Kunstzinnige Vorming Almere het bericht dat KAF (Kunstlinie Almere Flevoland) vanwege corona het gebouw van de Schouwburg in Almere helemaal dichtdoet voor alle gebruikers. Dat betekent dus dat de docenten die daar lesgeven, niet bij KAF terecht kunnen. Ook ik niet.

Hoe gaat we dit nu oplossen? In het reglement staat dat docenten twee lessen per jaar mogen missen zonder dat ze deze hoeven te compenseren. Maar ja, je wilt liever dat de cursus doorgaat want dat is ook veel leuker en nuttiger voor iedereen!

Ja, dit kan dan natuurlijk weer niet, bij Skypelessen!
Ja, dit kan dan natuurlijk weer niet, bij Skypelessen!

Gelukkig leven we in moderne tijden en bestaan er media als Skype en WhatsApp.
Mijn doel is om filmpjes, video’s en audio’s in te zetten bij het online lesgeven aan leerlingen. Op de afgesproken tijd gaan we met elkaar WhatsAppen. Iedereen stuurt mij ook elke week wat filmpjes (liefst via WeTransfer) waarop ik dan weer feedback geef.

Skypelessen zijn wel intensiever dan gewone lessen. Ze moeten dus ook ietsje korter duren dan normaal, zodat je tussen de lessen nog een pauze hebt om even bij te komen. Hierover kun je ook dit artikel lezen, wat trouwens over taallessen gaat. Maar muziek is natuurlijk ook een taal.

Over de Skypelessen zal ik regelmatig een blog doen.

Skypelessen taalschool

(nb als je klikt op de afbeelding wordt hij groter)

Reglement CKVAlmere
Reglement CKVAlmere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *