24preludia-project

Voor het 24preludia-project nodigde de Amsterdamse pianiste Jacqueline voorheen Frederique (artiestennaam) 24 hedendaagse componisten uit om een stuk te schrijven, geïnspireerd door de preludes van Bach uit Das Wohltemperierte Klavier. De muziek van deze ‘levende’ componisten weerklonk afgelopen zomer in de Mozes en Aäronkerk op het Waterlooplein.
De componisten konden allen kiezen uit een prelude die nog vrij was. Elke prelude werd beantwoord met een meestal speciaal voor deze lunchconcerten geschreven nieuwe compositie. De preludes van Bach gaan door alle toonsoorten heen, dus de hedendaagse componisten schreven hun stukken meestal in diezelfde toonsoorten zodat er een grote variatie ontstond in klankkleur.
In de maanden juli en augustus 2019 gaat Jacqueline de lunchconcerten nogmaals in de Mozes en Aäronkerk doen, iedere woensdag van de week van 12.15 uur tot 12.45 uur. Heleen Verleur kreeg de eer om het 25e stuk hieraan toe te mogen voegen: haar ‘Groovy Prelude.’Hieronder kun je een kort stukje hiervan horen, gespeeld door Heleen.

Jacqueline voorheen Frederique
Jacqueline voorheen Frederique

Info:
Jacqueline voorheen Frederique
24preludia-project
www.stichtingpianoconcerten.nl
elke woensdag in juli en augustus 2019 van 12.15 tot 12.45 uur

Gedeelte ‘Groovy Prelude’ gespeeld door Heleen Verleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *