7 oktober: vertelconcert met pianomuziek van de componist Ciurlionis

Tijdens zijn korte creatieve leven heeft de Litouwse componist Ciurlionis ongeveer 300 schilderijen en evenzovele composities gemaakt. Evenwel is hij slechts 35 jaar oud geworden. Zijn schilderijen zijn magisch en droomachtig. Zijn muziek is enigszins romantisch, maar met een moderne touch. Tijdens dit concert worden afbeeldingen van schilderijen van Ciurlionis vertoond. Kaarten voor dit concert graag van tevoren reserveren via: heleen.verleur@xs4all.nl U krijgt dan ook een routebeschrijving opgestuurd. Deelnemers aan dit concert zijn: Eremita Zekaite, Lidwien Lauret, Marjo Jansen, Marcel Manshanden, Frank Wiebenga, Ariane van Westendorp, Annemieke Taal, Christa Korsten en Heleen Verleur.

Plaats: Vierwindenhuis, Zuidhal (*routebeschrijving onderaan dit bericht)
Tijd: zondag 7 oktober 2018: 14 uur tot 15:45 uur

Vrijwillige bijdrage na afloop.

Schermafbeelding 2018-09-27 om 10.04.14

Schermafbeelding 2018-09-27 om 10.05.36

Schilderijen van Ciurlionis
Schilderijen van Ciurlionis

Ciurlionis met zijn allerliefste Sofija
Ciurlionis met zijn allerliefste Sofija


*Routebeschrijving Zuidhal:

Route Zuidhal:
Let op: de Zuidhal heeft geen huisnummer
De ingang van de Zuidhal vind je op de binnenplaats van het Vierwindenhuis op het Windroosplein in Amsterdam

Route openbaar vervoer

Neem de bus of tram vanaf Amsterdam Centraal Station.
Tram. Neem tram 26 richting IJburg en stap uit bij de 2e halte, Kattenburgerstraat. Volg de blauwe route op de kaart: loop onder het spoorviaduct door, ga de brug over en sla direct na de brug linksaf. Je gaat de Marinierskade op. Volg het water en steek de voetgangersbrug over. Als je steeds rechtdoor loopt zie je het Vierwindenhuis na 150 m liggen.
Bus. Neem bus 22 of 43 en stap uit bij halte Wittenburgergracht. Volg de rode route op de kaart: loop de Kleine Wittenburgerstraat in (rechts langs de Oosterkerk). Loop de straat uit. Aan het einde van de straat zie je het Vierwindenhuis.
Zuidhal. De ingang van de Zuidhal is aan het binnenplein, onderaan de blauwe toren.

Route auto

Rondom het Vierwindenhuis is meestal voldoende parkeerruimte. Op zondag is parkeren bovendien gratis.

Komend vanaf Ringweg-Oost Amsterdam (A10): neem afslag S114 Zeeburg/Artis; Houd borden Artis aan. Na de tunnel bij de stoplichten rechts, richting Centraal Station. Bij de eerstvolgende stoplichten links onder het spoor door, de Kattenburgerstraat in. Bij de eerstvolgende stoplichten links de Wittenburgergracht op richting de molen. Bij de volgende stoplichten links langs de Oosterkerk de Kleine Wittenburgerstraat in. Deze rijdt je uit, tot je aan je rechterhand het Vierwindenhuis ziet. De ingang van de Zuidhal is aan het binnenplein, onderaan de blauwe toren.

De Zuidhal is één van de vier gemeenschappelijke hallen van het Vierwindenhuis. De hal vertegenwoordigt het element ‘lucht’ en heeft een blauwe kleur gekregen. Met zijn loopbruggen binnen in de hoge hal is zij een ontmoetingsplaats voor bewoners naar of van hun huis op de verschillende verdiepingen.Je staat letterlijk in de lucht als je op 3 hoog spreekt met je buurman van de 4de verdieping.

Lucht is ook het voortplantingsmedium voor geluid. Daarom werd de Zuidhal al gauw voorbestemd om te dienen als theater en ‘concertzaal’. Allerlei soorten muziek – van de middeleeuwen tot hedendaags, van ernstig tot pop – worden er ten gehore gebracht met vaak verrassende uitvoeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *