26e Epta Congres 2017

Dit weekend was ik gastspreker op het 26e Epta Congres (European Piano Teachers Association The Netherlands). Samen met voorzitter Bart van de Roer zat ik in één blok dat helemaal over kamermuziek ging. Bart had het over de balans en de rol van de pianist in de kamermuziek. Mijn praatje sloot daar goed op aan: jonge pianistjes de kans geven samen in trio’s te spelen, en de piano daarbij niet alleen maar ondersteundend of begeleidend in te zetten, maar ook regelmatig de melodiepartij te laten spelen. Zoals secretaris Hetty Floors het in haar intro van het programmaboek verwoordde: de basis en de top samen, leerzaam en spannend.
Wat verder ook heel interessant was, was een lezing van Robert Harris. Indrukwekkend was het optreden van ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut Steven Pont Website Steven Pont. Diverse collega’s, onder wie Albert Brussee en Josje Goudswaard, presenteerden hun bladmuziek. Het congres ging op zondag 26 november nog door met interessante items die ik helaas heb gemist want ik was er zelf alleen op zaterdag 25 november.

Schermafbeelding 2017-11-27 om 10.40.11

Schermafbeelding 2017-11-27 om 10.40.27

Schermafbeelding 2017-11-27 om 10.40.42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *