Muziek aan bed bij Witteman

Zondag 12 maart om 18.10 uur is Muziek aan bed (van de kerstactie met het kerstboekje) live bij Podium Witteman in de uitzending!

Podium Witteman is het wekelijkse muzikale feest van presentator Paul Witteman. Samen met huispianist en cabaretier Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie ontvangt hij gasten met bijzondere verhalen, ons dus! Daarnaast is er ruimte voor jong talent en zijn er live optredens van topmusici.

Allemaal kijken dus zondag 12 maart om 18.10 uur op NPO 2.Verder in de uitzending op 12 maart:Paul Witteman ontvangt de Russische pianist/filantroop Elena Rostropovitch, gitarist Rafael Aguirre, dirigent Conrad van Alphen en Sinfonia Rotterdam.

Met Tjakina Oosting &  Marieke van der Heyden
Met Tjakina Oosting & Marieke van der Heyden

Elena Rostropovitch is de dochter van een van de beroemdste cellisten aller tijden: Mstislav Rostropovich. Elena is van huis uit pianist, maar tegenwoordig is ze vooral actief als filantroop. Ze steunt wereldwijd projecten ten behoeve van de gezondheid van kinderen. In Podium Witteman vertelt ze over haar beroemde vader, die tien jaar geleden overleed. Celliste Quirine Viersen kreeg les van Rostropovitsj en speelt muziek van Benjamin Britten, die de componist speciaal voor Rostropovtisj schreef.

Conrad van Alphen
Conrad van Alphen is dirigent van Sinfonia Rotterdam, hét kamerorkest van de havenstad. Op hun programma staat de Water Music van Georg Friedrich Händel. Deze feestelijke muziek begeleidde precies 300 jaar geleden een boottochtje van de Engelse koning over de Theems. Het was zo’n succes dat de muziek drie keer herhaald moest worden. Conrad van Alphen vertelt het hele verhaal.

De Spanjaard Rafael Aguirre is een van de meest gevierde gitaristen van dit moment. Hij is in Nederland voor een recital en blijft op Pauls verzoek een dag langer voor een optreden in Podium Witteman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *