Trio-dag in SuzukiNieuws

In het laatste SuzukiNieuws (nr 32-I september 2016) wordt verslag gedaan van de Trio-dag van zondag 5 juni jl. Bij deze trio-dag werden tien van mijn zelfgecomponeerde trio’s voor fluit, viool en piano, én viool, cello, piano, uitgevoerd door in totaal dertig kinderen.

Voorzitter van de Suzuki Vereniging Karen Lavie verwoordt het zó:
“Ik heb vaak prachtige kamermuziek gehoord van Suzuki leerlingen, maar die waren bijna altijd ouder en vergevorderd; ze speelden Mozart of Shostakovich… De kinderen op deze triodag waren jong en sommigen hadden pas twee of drie jaar les. Dat ze toch de ervaring van het spelen van kamermuziek konden hebben (het hoogste goed voor de meeste musici) is te danken aan pianodocent en componist Heleen Verleur; haar mooie, meest vrolijke, interessante composities houden rekening met de technische vaardigheden van kinderen op dit niveau.”

De film van deze dag is te bekijken via deze link: Trio-dag op Youtube

De cover van het SuzukiNieuws is geheel gewijd aan de Trio-dag:

Cover SuzukiNieuws
Cover SuzukiNieuws

Verder een leuke inleiding van onze nieuwe voorziter Karen Lavie:

Inleiding door voorzitter SVN Karen Lavie
Inleiding door voorzitter SVN Karen Lavie

.. en tot slot een mooi stuk van Scott Cheung (vader van Alyssa, die ook meedeed aan de trio-dag).

1 blz artikel Scott
1 blz artikel Scott
2e blz artikel Scott
2e blz artikel Scott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *