Snuffeldag CKVA 12 april (3) audio

Bij de Snuffeldag van 12 april jl heb ik met de groepjes leerlingen die langskwamen gewerkt aan twee moderne composities in grafische notatie. Als je helemaal naar beneden scrolt kunnen jullie alle audio opnames van de Snuffeldag horen! Als je weinig tijd hebt, kun je eerst eens luisteren naar Tusmorke 6 om een indruk te krijgen.
Met de eerdere groepen hebben we ‘Brumle Buff’ (Bruine Beer) gedaan: Brumle Buff 4 is ook prachtig.

Brumle Buff (Bruine Beer) van Ruth Bakke

Bruine Beer blz.1
Bruine Beer blz.1
Bruine Beer blz2
Bruine Beer blz2

Vanaf groep 6 hebben we ‘Tusmorke’ (Schemering) gedaan, ook van Ruth Bakke.

Schemering blz1
Schemering blz1
Schemering blz2
Schemering blz2

De stukken komen uit een boekje met ‘Eigentijdse muziek uit Scandinavië voor beginnende pianoleerlingen’ (Norsk Musikforlag) ISBN 82-7093-082-2

Eén van de componisten uit het boekje, Ruth Bakke (geb.1947) deed haar opleiding in Noorwegen en de USA. Naast haar werk als componist is ze ook organist, pianolerares en lerares muziektheorie en compositie.
Haar advies bij het spelen van de stukken is: “Niet denken dat er maar één manier is om deze stukken te spelen. En niet bang zijn om foute noten te spelen. Denk er meer aan dat je jouw uitvoering tot een belevenis maakt.”

Hieronder volgen alle opnames die ik tijdens de Snuffeldag heb gemaakt. De volgorde is chronologisch, helaas weet ik soms niet meer helemaal precies welke opnames bij welke groep hoorden (de ene groep bestond uit 4 en de andere uit 6 kinderen en alles bij elkaar waren het heel veel kinderen!) want dat was op mijn Iphone een beetje in de war geraakt. Maar hopelijk kun je je eigen versie herkennen! Er waren 12 groepen in totaal: zo ongeveer is groep 1 t/m 4 audiotake 1 t/m 10, groep 5 t/m 8 was Tusmorke 1 t/m 10 en groep 9 t/m 12 was Tusmorke 11 t/m 22.
Het helpt ook als je nog weet welk stuk je speelde .. Het was er één van de twee: Bruine Beer of Schemering.

Ik vind veel opnames héél mooi geworden: rustig gespeeld, met veel concentratie, dat kun je voelen. En soms ineens heel spannend: vooral de glissandi (glijbanen) bij Tusmorke.

Brumle Buff 1

Brumle Buff 2

Brumle Buff 3

Brumle Buff 4

Brumle Buff 5

Brumle Buff 6

Brumle Buff7

Brumle Buff 8

Brumle Buff 9

Brumle Buff 10

Tusmorke 1

Tusmorke 2

Tusmorke 3

Tusmorke 4

Tusmorke 5

Tusmorke 6

Tusmorke 7

Tusmorke 8

Tusmorke 9

Tusmorke 10

Tusmorke 11

Tusmorke 12

Tusmorke 13

Tusmorke 14

Tusmorke 15

Tusmorke 16

Tusmorke 17

Tusmorke 18

Tusmorke 19

Tusmorke 20

Tusmorke 21

Tusmorke 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *